Klantenbeoordeling
9.2
Funda goedkope makelaar VBO goedkope makelaar VBO goedkope makelaar
terug

Wat gaat de hypotheekrente doen?

08 SEP 2016

AMSTERDAM - Aan de aanhoudende daling van de hypotheekrente lijkt vooralsnog geen einde te komen. Donderdag verlaagde ING diverse tarieven verder. Daarbij zakte de rente op een lening voor één jaar onder bepaalde voorwaarden voor het eerst zelfs tot lager dan 1 procent.

ING verlaagde het tarief voor een lening met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) met 35 basispunten naar 0,99 procent. Daarnaast ging het tarief voor een vergelijkbare lening met een rente die voor tien jaar is vastgezet naar 1,59 procent. Een woordvoerder sprak van de laagste tarieven ooit.

De verlaging bij ING past in het beeld van de de almaar dalende rentes van de afgelopen jaren. Die zijn het gevolg van het stimuleringsbeleid van de Europese Centrale Bank en de scherpe concurrentie tussen geldverstrekkers. 

Gaat de hypotheekrente in 2017 stijgen?

De vraag is uiteindelijk niet ‘of de hypotheekrente weer gaat stijgen’, maar wanneer. Dit hangt onder andere af van de ontwikkeling van de wereldeconomie. Als beleggers weer vertrouwen krijgen in economische groei, zullen op termijn de marktrentes weer gaan stijgen. Dit zal het eerste zichtbaar zijn in de kapitaalmarktrente.

Op dit moment geeft de wereldeconomie verwarrende signalen. Een aantal groeiverwachtingen zijn naar beneden bijgesteld, waaronder in Amerika en China. Aan de andere kant lijken de economische gevolgen van de Brexit-stemming vooralsnog mee te vallen. Ook de lage olieprijs blijft de economische groei parten spelen.

Door deze onzekerheid is een stijging van de hypotheekrente verder weg dan ooit.

Bron TelegraafDeze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wilt u geholpen worden?De Huizenbemiddelaar kan u helpen met de aankoop of verkoop van uw woning of het voorzien van een passend hypotheekadvies.

Ja, ik wil graag informatie over:
Verstuur mij meer informatie naar:


Verstuur
slechts995,-
Complete aan-of verkoopbemiddeling voor slechts 995,-